Run Code
|
API
|
Code Wall
|
Misc
|
Feedback
|
Login
|
Theme
|
Privacy
|
Patreon
Ukazatele - prohazování
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> void swap(int *aPtr1, int *aPtr2) //prehazuje 2 inty { int tmp = *aPtr1; *aPtr1 = *aPtr2; *aPtr2 = tmp; } void swap_uk(int **aUkPtr1, int **aUkPtr2) //prehazuje 2 ukazatele { int *tmp = *aUkPtr1; *aUkPtr1 = *aUkPtr2; *aUkPtr2 = tmp; //proc tady neni *? //protoze prepisujes tmp na ukazatel? } void swap_deref_uk(int **aUkPtr1, int **aUkPtr2) //prehazuje 2 inty, pri predpokladu ze ma ukazatele na ukazatele { int tmp = **aUkPtr1; //tady ne **tmp? **aUkPtr1 = **aUkPtr2; **aUkPtr2 = tmp; } int main(void) { printf("Hello, UDP!\n"); int a = 42; int b = 420; printf("\na: %d, b: %d\n", a, b); swap(&a, &b); //printscreen programu do maclování printf("a: %d, b: %d\n\n", a, b); int *uk1 = &a; //dal bych ted cely program step-by-step popis, asi ano int *uk2 = &b; //step by step for dummies prosim printf("uk1: %p, uk2: %p\n", uk1, uk2); swap_uk(&uk1, &uk2); printf("uk1: %p, uk2: %p\n\n", uk1, uk2); printf("\na: %d, b: %d\n", a, b); swap_deref_uk(&uk1, &uk2); //dereference = * printf("a: %d, b: %d\n\n", a, b); swap(uk1, uk2); printf("a: %d, b: %d\n\n", a, b); //dneska jsem se naučil prohazovat //monitor oknem return 0; } #if 0 //cte nekdo od Herouta? co když na testu udělám jenom trollí oázu? xddddd aspon 1 bodík? pls pls pls za bodik oazu - rip hoši, nic nebude jdu spat, dobrou xd, takyy xd ,trolí myšlenková oáza nám nějací vandalové mažou to je snad jedina vec, co umim //dobrej chat tu, xD // MY CHCEME ZASE HORY! RAGEy//mount sierra? //zdravim sve budouci ja do videa, kdy budes brecet az si to budes poustet :cccc //můžeme si na prezenční výuku k vám nosit kameru? // od kdy je prezenční? doufam ze novy rok uff xD // koronavir od ctvrtka zacina pracovat hihi // podle vlády od pondělí od pondělí jdou jen první a poslední ročníky, aha já su druhej xD //a my jsme co :D //ještě že je distanční výuka a nikdo mě nevidí plakat +6 // já to viděl i minulej rok, ale furt to na 100% nechápu //já taky // Mne ukazatel ukazuje leda tak pryc z vysoke skoly xdd tru // ja chapu obrazek, ale sam bych to asi nedokazal implementoval v programu #endif
run
|
edit
|
history
|
help
0
TStack_list
kvadraticka rce
array of structures
stdio.h